De afkorting SKG staat voor Stichting Kwaliteit en Gevelbouw. Het zijn drie letters die vooral van belang zijn bij het kopen van sloten voor de deuren en ramen van je woning. Iedereen wil namelijk dat zijn of haar woning zo goed mogelijk tegen inbraken is beveiligd. Met een SKG slot heb je deze zekerheid. De stichting test namelijk sloten op de mate van inbraakbeveiliging die zij bieden. Uit de resultaten van de test komt een score naar voren die bepalen wat voor keurmerk de sloten krijgen. Deze kunnen variëren van één tot drie sterren. De maximale score voor een slot is een drie sterren SKG keurmerk. Als de slotenmaker deze sloten gebruikt voor de deuren en ramen van je woning dan kun je zeker zijn van een maximale beveiliging tegen inbraken.

Sloten met SKG keurmerk 1 tot 3 sterren

Een slot krijgt alleen een keurmerk toegekend als deze een minimale inbraakbeveiliging aan een woning of bedrijfspand kan geven. Dit wordt door de Stichting Kwaliteit Gevelbouw vastgesteld in verschillende testen. Kan een slot een inbreker minimaal drie tot vijf minuten vertragen om een woning binnen te komen dan krijgen zij het keurmerk. Op het slot mogen dan de drie letters SKG komen te staan en daaronder 1 tot 3 sterren. 1 ster geeft aan dat een slot een standaard inbraakbeveiliging biedt. Bij 2 sterren wordt de inbraakbeveiliging als zwaar gezien. De maximale score van 3 sterren geeft ook aan dat de beveiliging tegen inbraken maximaal zal zijn. Als een slot met SKG keurmerk van 3 sterren in je budget past dan is het aan te raden om deze sloten te gebruiken voor de beveiliging van je woning.

Zekerheid wat betreft inbraakbeveiliging

Met de beveiliging van je woning tegen inbraken wil je niks aan de twijfel overlaten. Wat betreft inbraakbeveiliging wil je zekerheid hebben. Het zou zomaar kunnen dat een slot zonder keurmerk een zelfde mate van beveiliging voor je woning biedt. Dit kan je echter niet met zekerheid zeggen als dit niet met onafhankelijk testen is vast komen te staan. Dat de Stichting Kwaliteit Gevelbouw dit doet is dan ook best wel speciaal. Fabrikanten van sloten weten dat mensen graag zekerheid willen hebben wat betreft inbraakbeveiliging. Wanneer zij zeker zijn van de kwaliteit van hun sloten zullen ze daarom zeker de sloten laten testen om het keurmerk te verdienen. Als je voor de beveiliging van je woning het keurmerk Veilig Wonen wil verdienen om korting te krijgen op verzekeringen dan is een slot met SKG keurmerk zelfs een vereiste.

Bron: slotenmakersamersfoort.nl