Een brommer verzekeren is misschien nog niet zo makkelijk als u in de eerste instantie zou denken. Bij een brommer verzekeren zijn er namelijk een heleboel factoren die heel belangrijk zijn. Toch vergeten mensen deze vaak. Zo denken veel mensen bijvoorbeeld dat er maar twee opties zijn: WA of allrisk. Met andere worden u kunt uw brommer verzekeren voor alles of niks. Maar dit is tegenwoordig echt niet meer het geval. Zo kun je bij een WA-verzekering kiezen of je een toevoeging erop wilt. Zo kun je de combinatie WA + diefstal of WA + brand en zelfs WA + aanrijding. Op deze manier hoef je bij een brommer verzekeren dus geen allrisk prijs te betalen voor een extra zekerheid. In deze blog zal ik uitgebreid uitleggen voor wie welke combinatie handig is.

Brommer verzekering als WA + diefstal

Als u uw brommer wilt verzekering op bovenstaande manier kan dat om verschillende redenen zijn. Om te beginnen is een brommer verzekeren tegen diefstal een slim idee. Dit heeft de voornaamste reden dat mocht het ooit een keer gebeuren dat je de dagwaarde nog terugkrijgt. Als je enkel WA verzekerd bent dan krijg je niks terug. Wel moet u het risico op diefstal evalueren. Is uw wijk bekend om de vele diefstallen? Werkt u misschien in een buurt waar veel gestolen wordt. Dit zijn allemaal vragen die antwoord kunnen geven op de vraag of u een dergelijke verzekering nodig hebt.

Brommer verzekeren als WA + aanrijding

U wilt er waarschijnlijk nooit echt aan denken maar als er ooit een aanrijding plaatsvindt met u als betrokkene zou een WA + aanrijding verzekering een goede verzekering zijn. Op deze manier van uw brommer verzekeren krijgt u alle schade die uw voertuig oploopt tijdens een dergelijke aanrijding vergoedt. Net als met de vorige manier van de brommer verzekeren moet u uzelf vragen stellen. Heb ik al veel ervaring op de brommer? Rijd ik in het drukke verkeer of alleen in het dorp? Dit zijn allemaal factoren die van invloed kunnen hebben op de kans dat er ooit een aanrijding plaats kan vinden.

De verzekering WA + brand

De derde en laatste manier van een brommer verzekeren die ik graag wil uitleggen is de WA + brandverzekering. Deze verzekering dekt de schade aan uw voertuig die door brand kan zijn gekomen. Denk maar eens aan als u uw brommer in de garage laat staan en uw huis vat vlam. Los van het feit dat u dan meer spullen kwijtraakt is een duur voertuig als een brommer altijd vervelend om opnieuw te moeten betalen. Voor deze manier van uw brommer verzekeren wordt vaak gekozen door mensen die bijvoorbeeld in een groot appartementencomplex wonen. In een groot appartementencomplex is de kans statistisch gewoon groter dat de gezamenlijk berging vlam vat. In dit geval is het kiezen uw brommer verzekeren op deze manier verstandig.