De populariteit van de elektrische fiets blijft alsmaar stijgen in Nederland. Het aandeel dat elektrische fietsen in de hele fietsenmarkt heeft is in de afgelopen zes jaar verdrievoudigd. In 2016 was de elektrische fiets zelf goed voor bijna de helft van de omzet in de hele fietsverkoop. Als dat niet zegt over de populariteit van de elektrische fiets, dan weet ik het ook niet meer. Maar dat de elektrische fiets zo geliefd is, dat snappen wij wel. Een e-bike is namelijk het perfecte alternatief voor mensen die de auto wat vaker willen laten staan.

Voordelen van de elektrische fiets

Een elektrische fiets is veel meer dan een veredelde scooter. Op een e-bike kun je namelijk gewoon fietsen, de motor aanzetten en alleen maar sturen (ook af en toe lekker) of een beetje van beiden. Veel e-bikerijders maken namelijk gebruik van de elektrische ondersteuning van de fiets, in plaats van helemaal niet meer te trappen. Met de ondersteuning van de motor van de elektrische fiets voelt het net alsof je altijd de wind in de rug hebt. Het is zelfs mogelijk om middels een sensor te meten hoeveel ondersteuning de elektrische fiets moet bieden en hoeveel trapwerk je zelf verricht. Je kiest dus zelf of je moe en bezweet aan wil komen als je met de fiets naar je werk gaat, of dat je lekker relaxed bent en alsnog iedereen inhaalt!

De juiste fietsĀ  voor jou

Het kiezen van de juiste elektrische fiets is niet zomaar gedaan. Een elektrische fiets is gemiddeld iets prijziger dan een gewone fiets, maar dat is ook logisch door de elektrische motor, het stevige frame en natuurlijk de stijl en het merk. Het aanbod in e-bikes is erg divers en blijft stijgen door de populariteit van de fietsen. Voor korte en lange ritjes is de elektrische fiets ten slotte ideaal en dus voor iedereen toegankelijk.

Onderhoud van de e-bike

De elektrische motor van de fiets is uiteraard verbonden met een accu. Het is belangrijk dat deze accu goed wordt onderhouden: zo verleng je de levensduur van de accu namelijk enorm. Dat is niet alleen een uitkomst voor de capaciteit, maar scheelt je ook in de portemonnee. Qua onderhoud voor de elektrische fiets raden wij aan om deze altijd binnen te parkeren. Kou en hitte zijn beiden niet in het voordeel van de accu, daarom kun je de fiets het best droog en op kamertemperatuur parkeren.