Wanneer je een berg geld wilt besparen is een energie vergelijk misschien wel eens een goed idee. Je legt handig je huidige leverancier naast alle andere leveranciers en kiest op die manier de goedkoopste energieleverancier.  Energie vergelijk is niet moeilijk en kan je in no-time meer geld opleveren. Het verschil kan wel oplopen tot meer dan € 300,00 per jaar. Misschien toch een idee om er even voor te gaan zitten?

Online energie vergelijk, handig en snel

Wanneer je kiest voor online energie vergelijk kun je al binnen een half uur precies weten welke energieleverancier het best past bij jouw portemonnee. Je houdt door energie vergelijk en overstappen lekker geld over om andere, leukere, dingen te doen dan na te denken over de energierekening.

Spaar door energie vergelijk en doe er wat leuks mee

Je kunt het energie vergelijk net zo aanpakken als bijvoorbeeld stoppen met roken, stoppen met snoepen en minder brandstof verbruik. Zet het geld dat je bespaart eens een jaartje apart. En zorg voor een spaardoel. Ga bijvoorbeeld een leuke klimcursus doen of lekker uit eten en naar het theater met je lief. Het kan allemaal als je zo’n berg geld overhoudt. Energie vergelijk is een leuke manier van stiekem sparen, je hoeft er geen moeite voor te doen en je houdt een lekker zakcentje over.
Energie vergelijk

Energie vergelijk om energiearmoede te voorkomen of te bestrijden

Energiearmoede? Ja, dat is dus een echt woord. Er komen zelfs geen rode kringeltjes onder als ik het tik. Energiearmoede is de armoede die ontstaat wanneer mensen het geld voor de (te hoge) energierekening niet meer kunnen opbrengen. Dat is een hele serieuze zaak, waar in veel gevallen een betalingsregeling of zelfs een deurwaarder aan te pas moet komen. Energie vergelijk maakt het je veel gemakkelijker om over te stappen naar een goedkopere energieleverancier. En dat is de beste besparing die je kunt doen. Iedereen heeft gas en stroom nodig, maar sommige mensen betalen dus echt veel te veel. En dat kun je via zo’n handige site gemakkelijk uitzoeken. Ook het overstappen wordt daar voor je geregeld. Dan wordt genieten van je warme kachel weer écht genieten!

Wat heb ik nodig om te vergelijken?

Om te beginnen heb je je persoonlijke gegevens nodig. En dan natuurlijk een overzicht van je energieverbruik over het afgelopen jaar of in ieder geval het maandbedrag dat je nu betaalt. Dan ga je lekker zitten achter de laptop of tablet. Kopje thee erbij en vergelijken maar!