Chirripó is de hoogste berg van Coast Rica en is 2819 met hoog en ligt is het Cordillera de Talamanca gebergt. Op een heldere dag is het mogelijk op zowel de grote oceaan als de Caraïbische zee te zien. Iedereen die goed in shape is en bezit over een goede dosis doorzettingsvermogen is in staat om deze berg te beklimmen. Vanuit het cloud forest reserve drijven regelmatige wolkenpakketten de vallei binnen, hierdoor kan de beklimming een mysterieuze uitstraling hebben. Echter kunnen deze wolken ineens veranderen in een grijze zee.

Hoe bereidt je je voor op de beklimming van Chirripó

Een beklimming van Chirripó doe je niet zomaar, het type conditie en de mate van fitheid zijn heel belangrijk. Een stuk hardlopen helpt wel maar hier bouw je een hele andere conditie mee op. Voor het beklimmen van een berg kun je beter gaan wandelen. Dit wandelen doe je naast bijvoorbeeld fitness om je spieren te ontwikkelen. Daarnaast is het belangrijk dat je kiest voor wandelingen met hoogte verschillen zodat je omhoog en omlaag loopt, denk hierbij aan het wandelen in de Duinen. Naast een fysieke voorbereiding moet je je ook mentaal voorbereiding op zo een beklimming. Het is belangrijk op positief te blijven en te genieten van de tocht, zo hou je de moed erin. Praat voor je beklimming met andere over het grote avontuur dat je aangaat, het gevecht tegen jezelf op de top te bereiken.

Welke kleding neem je mee?

Tot is het natuurlijk belangrijk wel kleding je meeneemt op zo een beklimming. Door het hoogte verschil kan het koud worden het is daarom aan te raden om thermo kleding mee te nemen. Ook een zwart overhemd mag niet ontbreken. Daarnaast zijn goede schoenen een must. Zorg ervoor dat de kleding niet te strak zit zodat u genoeg ruimte heeft om te bewegen.