De gemiddelde koffiekenner weet dat er een verschil is tussen de koffiebonen uit Afrika en de koffiebonen uit Zuid-Amerika. Maar wat is het verschil nu precies? In dit artikel gaan we het verschil bespreken tussen koffiebonen uit Zuid-Amerika, koffiebonen uit Afrika en koffiebonen uit Azië. Lees snel verder wanneer je meer wilt leren over het zetten van koffie en welke koffiebonen je het beste kunt gebruiken.

De smaakeigenschappen van koffiebonen

De smaak van koffiebonen hangt van verschillende zaken af. Ten eerste hangt het af van de koffiestreek, waar komen de koffiebonen vandaan. Koffiebonen uit Brazilië hebben een andere smaak van koffiebonen uit Ethiopië, dat is wel duidelijk. Daarnaast hangt het af van de hoogte waarop de koffiebonen verbouwd zijn en welke variëteit koffieboon het is. Er zijn verschillende variëteiten die allemaal bekend staan om een andere smaakdimensie. Tot slot hangt de smaak van de koffiebonen af van de wijze waarom de koffiebonen verwerkt zijn (gewassen, natuurlijk of honing wassing).

Welke koffiebonen moet ik kopen?

In principe zijn alle koffiebonen uit de verschillende continenten – Afrika, Amerika en Azië – lekker. De smaak is alleen niet te vergelijken. Aangezien smaken verschillen raden we jou aan verschillende soorten koffiebonen uit te proberen en erachter de komen welke koffiebonen jij het lekkerst vindt. Dit kun je wellicht het beste doen door een koffiebonen proefpakket aan te schaffen. In dit geval krijg je meerdere soorten koffiebonen in kleine verpakkingen die je dan kunt uitproberen.

Het is absoluut aan te raden om koffiebonen online kopen toe te passen. Over het algemeen betaal je dan een lagere prijs en kun je de koffiebonen direct bij de brander inkopen. Het voordeel hiervan is dat je zeker weet dat de koffiebonen vers zijn en dus lekker smaken.