Tegenwoordig mogen we steeds eerder achter het stuur. Vanaf de leeftijd van 16,5 jaar mogen we beginnen met lessen en dus ook al zelf in de auto stappen wanneer je je rijbewijs haalt. Als je voor je achttiende verjaardag je rijbewijs haalt, mag je echter nog niet helemaal alleen achter het stuur kruipen. Tot de dag dat je achttien wordt, moet je een begeleider bij je hebben. Je kunt hier van te voren mensen voor aanmelden. Veel jongeren vinden dit natuurlijk vervelend, maar stiekem is het misschien wel fijn. Leren auto rijden is namelijk al lastig genoeg.

Rijlessen

Dat het goed leren van auto rijden lastig is, blijkt al uit het feit dat de gemiddelde rijstudent 40 lessen of meer nodig heeft voor dat hij of zij slaagt voor het CBR examen. Dit heeft gedeeltelijk te maken met de verhoogde eisen aan het examen, maar ook wordt goed, netjes en zelfverzekerd auto rijden vaak onderschat. Het wordt vaak aangeraden om ervoor te zorgen dat je je theorie examen al gehaald hebt, voordat je begint met rijlessen. Hierdoor heb je namelijk al meer kennis op zak over andere weggebruikers, regels en verkeersborden. Maar ook dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

Theorie examen

Toch hoeft het theorie examen van het CBR niet zo moeilijk te zijn als je denkt. Door veel met de materie bezig te zijn en de oefeningen te herhalen en te leren van je fouten, heb je je theorie zo in de pocket. Veel blijven oefenen is vaak echter niet mogelijk wanneer je leert uit de boekjes. De leerboeken hebben namelijk een beperkt aantal oefenvragen en examens, waardoor je hier al snel doorheen bent. En hoe weet je dan zeker dat je voldoende bent voorbereid voor het echte werk bij het CBR, wanneer je je boekje al hebt uitgewerkt?

Oneindig oefenen

Nee, je hoeft nu niet alle vindbare auto theorie boekjes aan te schaffen om voldoende te oefenen met de vragen en examens. Je kunt tegenwoordig namelijk heel gemakkelijk online auto theorie oefenen. Het voordeel hiervan is dat je de beschikking hebt over oneindig veel oefeningen en examens, je goede feedback krijgt waardoor je écht leert van je fouten en de vragen volledig up to date zijn aan de tijd én aan de eisen van het CBR.

Iedereen heeft een eigen manier van zich voorbereiden op het rij- en theorie examen. Maar door online te oefenen heb je de basis in ieder geval al binnen handbereik!