Als u uw baan kwijtraakt is het nooit leuk. Het maakt het nog vervelender als dit komt door iets waar u geen invloed op heeft zoals gezondheid. Als u door ziekte uw baan kwijtraakt krijgt, loopt u in de ziektewet. U krijgt dan een uitkering die zorgt dat u uw uitgaven kunt dekken in de periode dat u ziek bent. Dit is een lang en moeilijk proces. Wanneer deze periode voorbij is rest er nog een loodzware taak op uw schouders: reintegratie. In deze blog zal ik u precies uitleggen hoe u reintegratie het soepelst doet verlopen. Dit kan namelijk met behulp van diverse methodes.

Klaar voor reintegratie maar nog een berg werk te doen om een baan te vinden

Als u klaar bent voor een reintegratie op de arbeidsmarkt betekent het dat u volledig beter moet zijn. U dient er om te beginnen helemaal zeker van te zijn dat u beter bent en dus klaar bent voor een baan. Vaak komt het voor dat u na tijd van ernstige ziekte niet meer (meteen) op het oude niveau kan terugkeren. Neem daarom eerder een baan die misschien iets onder uw niveau is dan een baan die teveel van u vraagt. Een baan die teveel van u vraagt kan leiden tot nieuwe problemen. Hiermee bedoel ik dat met een te zware baan aan het begin van reintegratie het tot nieuwe ziektes kan leiden. Dit moet voorkomen worden en daarom is het belangrijk dat re-integreren op de goede manier gebeurt.

Weer aan het werk, waar begin ik?

Wanneer u dus beter bent en helemaal klaar voor de reintegratie bent kan u solliciteren. Bij het solliciteren is het belangrijk om goed te letten op geschikte banen. Dit klinkt natuurlijk heel logisch maar in de praktijk komt het geregeld voor dat mensen meteen voor een drukke baan kiezen met een goed salaris. Bij reintegratie is het juist belangrijk om dit soort banen te voorkomen. Natuurlijk is een goed salaris belangrijk maar het is verwaarloosbaar tegenover uw gezondheid. Het is belangrijk dat u gezond blijft en daarom zijn parttimebanen heel geschikt om mee te beginnen. Later kunt u altijd nog die felbegeerde baantjes met een goed salaris achternazitten.

Kan ik hulp krijgen bij mijn reintegratie?

Reintegratie kan voor veel mensen een enorme klus zijn. Daarom is het belangrijk dat hulp zoekt. Dit kan online door het lezen van deze blog bijvoorbeeld. Maar er zijn ook een heleboel bedrijven die zich specialiseren in reintegratie. Deze bedrijven kunnen u helpen snel weer een passende baan te vinden.