Heb jij altijd al je vrachtwagen rijbewijs willen halen? Dan is dit het moment! Niet omdat het nu gratis is of iets dergelijks. Maar waarom zou je wachten met de dingen doen je graag zou willen doen? Het vrachtwagen rijbewijs halen staat bij veel mannen hoog op het verlanglijstje. Het heeft natuurlijk wel een bijzonder allure om over de snelweg in een enorme wagen te rijden, vracht vervoeren, muziekje aan. Gewoon jij, de weg en de wagen. Benieuwd wat je allemaal moet doen om je vrachtwagen rijbewijs te halen? Hier aan aantal tips

Voorbereiding vrachtwagen rijbewijs

Voordat je aan het praktijkexamen voor het vrachtwagen rijbewijs mag deelnemen is het belangrijk dat je twee theorie-examens haalt. Het eerste examen gaat over verkeer en techniek, het tweede examen gaat over voertuig administratie. Zoals het gebruik van een tachograaf en wetgeving omtrent vrachtwagen rijden. Het is mogelijk (en word zelfs vaak gedaan) dat beide theorie-examens op dezelfde dag plaatsvinden. Dat is wel zo lekker, dan ben je er gelijk vanaf! Beide examens bestaan uit theorie vragen. Het is mogelijk om via internet te leren en trainen voor de theorie-examens voor het vrachtwagen rijbewijs. Dit wordt dan ook sterk aangeraden. Het ligt aan je eigen tempo, maar gemiddeld leren mensen vier weken lang een uurtje per dag voor deze examens.

Lessen voor het vrachtwagen rijbewijs

Bij sommige rijscholen is het mogelijk om in enkele dagen gelijk je vrachtwagen rijbewijs te halen. Dat is ideaal als je gelijk aan de slag wil! Zo kun je sneller aan het werk en in de vrachtwagen rijden. Er zijn rijscholen die een theorie én praktijk-pakket aanbieden. Dat is enorm handig als je gebaat bent met theorielessen. Een rijschool die dit bijvoorbeeld aanbied is Rijschool van Bentum. Deze rijschool biedt zelfs pakketten aan waarmee je in maar een paar dagen kunt afrijden voor het praktijkexamen vrachtwagen rijden. Dat is pas snel de weg op!

Locaties om af te rijden

Er zijn veel locaties in Nederland om af te rijden voor het vrachtwagen rijbewijs. Zoek goed op internet naar de juiste school voor jou, met een goede instructeur en goede referenties. Zo weet je zeker dat ook jij goed leert om een vrachtwagen te rijden. En het maakt de kans dat je in één keer slaagt voor het examen ook een stuk groter! Sommige rijscholen geven door het hele land les. Let altijd goed op de prijs en kijk ook naar eventuele acties.